‘Everton wil Büttner voor een jaar huren van Dinamo Moskou’

Voormalig jeugdinternational Alexander Büttner maakte in de zomer van 2012 de spraakmakende overstap van Vitesse naar Manchester United. Na twee seizoenen kwam er echter een einde aan het sprookje van de 26-jarige linksback en trok hij naar Rusland. Mogelijk is hij komend seizoen wederom actief op de Engelse velden. Volgens The Daily Mail staat Büttner op de nominatie om Everton op huurbasis te versterken.

Leighton Baines, de vaste linksback van de club uit Liverpool, liep deze week een enkelblessure op en moet daar ongeveer drie maanden van revalideren. Everton is daardoor op zoek naar een tijdelijke vervanger voor de Engels international. Büttner zou één van de kandidaten zijn om die vacature in te vullen. De verdediger staat momenteel onder contract bij Dinamo Moskou.

Mocht Büttner daadwerkelijk naar Everton verkassen, dan wordt hij de zesde Nederlander die in dienst treedt bij The Toffees. Eerder stonden John Heitinga, Royston Drenthe, Andy van der Meijde, Sander Westerveld en Raymond Atteveld al onder contract bij Everton, dat vorig jaar als elfde eindigde in de Premier League.

Praat Mee!