Robben wil erop klappen tegen IJsland: ‘Ze moeten niet weten wat hen overkomt’

Arjen Robben is vastbesloten om tijdens de eerstvolgende EK-kwalificatiewedstrijd gehakt te maken van IJsland. De koploper in groep A van de EK-kwalificatiereeks komt op 3 september op bezoek in Amsterdam en krijgt een zware avond, als het aan Robben ligt.

‘Als we weer bij elkaar komen straks moet er direct een sfeer zijn van: we gaan IJsland aanpakken’, zegt de vice-aanvoerder van het Nederlands elftal tegen het Algemeen Dagblad. ‘Zij moeten niet weten wat hen overkomt in de Arena. Die avond moet je als speler van Oranje je leven willen geven voor de winst’, aldus Robben. ‘Je moet je leven willen geven voor de winst op IJsland.’

Dat Nederland er niet bepaald rooskleurig voorstaat, is ook voor Robben even wennen. ‘Het is ook voor mij een totaal nieuwe ervaring hoe we ervoor staan. En we hebben onszelf in deze positie gebracht, dus moeten we het zelf rechtzetten’, klinkt het strijdbaar uit de mond van de 31-jarige aanvaller, die pas net weer helemaal fit is. Robben moest de slotfase van het vorige seizoen geheel aan zich voorbij laten gaan wegens een kuitblessure, waardoor hij onder meer niet van de partij was tijdens de laatste interland tegen Letland (0-2 winst).

Praat Mee!