De Jong hoopvol: ‘Ik voel mij sterker en fitter dan ooit’

Siem de Jong hoopt dit seizoen eindelijk zijn waarde te bewijzen voor Newcastle United. De voormalig aanvoerder van Ajax werd in zijn debuutjaar geteisterd door zware blessures, maar heeft nu het volste vertrouwen dat zijn tweede seizoen bij The Magpies een succes gaat worden. 

In gesprek met NUFCBlog vertelt de zesvoudig international hoe zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen verliep. ‘Ik voel mij sterk en fit, ik hoef alleen maar wedstrijden te spelen, meer niet. Dan kom ik wel weer op mijn oude niveau. Natuurlijk heb ik veel getraind, maar dat is toch anders dan wedstrijden spelen’, zo zegt De Jong. ‘Aan het einde van vorig seizoen kon ik wel wedstrijden spelen, maar ik was nog niet sterk genoeg en daarom bleef het maar bij wat invalbeurtjes.’

‘De blessures van vorig seizoen hebben mij veel energie gekost. Ik kwam terug van de ene blessure en kort daarna kreeg ik de volgende klap te verwerken, maar ik gaf niet op. Het was mentaal erg moeilijk, maar ik ben blij dat ik weer op het trainingsveld sta en kan spelen’, zo vervolgt De Jong die in november 2013 zijn laatste interland speelde.

Coach Steve McClaren heeft een belangrijke rol weggelegd voor de sterke middenvelder en De Jong is daar erg blij mee. ‘Het was voor mij de taak om voor de voorbereiding al topfit te zijn en ik hoop nu mijn waarde te kunnen bewijzen voor Newcastle. Hoe meer ik ga spelen, hoe sterker ik word. Het is een lang seizoen en hopelijk kunnen we een goede reeks neerzetten’, besluit De Jong, die tijdens de eerste speelronde van de Premier League tegen Southampton na 75 minuten in het veld kwam, maar nog niet zijn stempel kon drukken. Aankomende zaterdag spelen de Oranje-internationals van Newcastle uit tegen Swansea City.

Praat Mee!