Robben in de basis bij openingsduel Bayern München

Arjen Robben begint vanavond om 20.30 uur in de basisopstelling van Bayern München voor de openingswedstrijd in de Bundesliga tegen Hamburger SV. De 31-jarige Oranje-international maakt voor het eerst in vijf maanden tijd zijn opwachting in een competitiewedstrijd van de Duitse recordkampioen.

Op 22 maart 2015 liep Robben een scheurtje in zijn buikspier op tijdens het competitieduel met Borussia Mönchengladbach (0-2 verlies). Ruim anderhalve maand later maakte Robben zijn rentree in de halve finalewedstrijd van de DFB Pokal tegen Borussia Dortmund. Echt lang kon hij daar echter niet van genieten. De Nederlandse vleugelaanvaller viel in de 68ste minuut in en moest ruim een kwartier later alweer de strijd staken wegens een kuitblessure.

Twee weken geleden maakte Robben al succesvol zijn comeback in de wedstrijd om de Duitse Super Cup. De oud-speler van Chelsea en Real Madrid was direct trefzeker en speelde de negentig minuten vol. Bondscoach Danny Blind lijkt zodoende over drie weken een beroep te kunnen doen op zijn steraanvaller, als het Nederlands elftal twee interlands speelt tegen IJsland en Turkije. (Foto: Instagram)

Praat Mee!