Robben voelt zich fit en lijkt klaar voor EK-kwalificatieduels

Vrijdagavond speelde Bayern München, met Arjen Robben in de basis, het openingsduel van het nieuwe seizoen tegen Hamburger SV. De recordkampioen van Duitsland won uiteindelijk met 5-0 van HSV. De Oranje-international hekelde wel het defensieve gedrag van zijn tegenstander. 

‘Op een gegeven moment stonden ze met vijf of zes man op één lijn en daar nog drie man voor. Tuurlijk is dat moeilijk en komen er wel kansen voor ons. Het is alleen balen dat zij zo ultradefensief spelen’, sprak Robben na afloop voor de camera van FOX Sports.

De 31-jarige aanvaller, die vorig seizoen de laatste maanden van de competitie moest missen wegens een tweetal spierblessures, vond dat er nog wel wat meer te halen was voor hemzelf. Robben werd na 65 minuten naar de kant gehaald door Bayern-trainer Pep Guardiola. ‘Ik had er in de slotfase nog wel bij willen zijn. Maar ik ben op de weg terug en moet weer in mijn ritme komen’, aldus Robben.

‘Vandaag was een goede start en ik speelde lekker en had het gevoel dat er meer in zat. Ik ben er een paar maanden uit geweest en moet gewoon wedstrijdritme opdoen’, sloot de vice aanvoerder van het Nederlands elftal af, die op tijd fit lijkt voor de cruciale EK-kwalificatiewedstrijden in september tegen IJsland en Turkije.

Praat Mee!