Topscorer El Ghazi tempert de verwachtingen

Anwar El Ghazi heeft de smaak te pakken. De buitenspeler van Ajax en Jong Oranje scoorde in de wedstrijd tegen AZ al twee keer en dit deed hij ook zaterdagavond tegen Willem II in de 3-0 gewonnen thuiswedstrijd van Ajax. De jongeling is nu topscorer van de Eredivisie met vier doelpunten, maar waarschuwt de achterban alvast, ‘Ik ga dit gemiddelde niet volhouden hoor’.

‘Ook al heb ik niet erg goed gespeeld, deze doelpunten zijn altijd erg lekker. Maar dit gemiddelde houd ik niet vol hoor. Het houdt een keertje op hé,’ zo zegt de international van Jong Oranje tegenover RTV Noord-Holland. Ondanks dat El Ghazi zichzelf niet goed vond spelen en zichtbaar geïrriteerd was door mislukte pogingen, bleef de technicus wel optimistisch. ‘Ik wist dat mijn momenten zouden komen.’

‘Ik zit op dit moment gewoon lekker in mijn vel en hoop dit nog lang vast te houden, de kleine foutjes moeten er wel uit. Maar het zou nu ook kunnen dat ik vijf duels op rij niet meer scoor’, zo eindigt El Ghazi die nu op de gedeelde tweede plaats staat in Europese topscorerslijst. Hij moet alleen Riyad Mahrez voor zich dulden die bij Leicester City speelt.

Praat Mee!