Blind lovend over landgenoot: ‘Het is een kwestie van tijd’

Memphis Depay heeft nog niet kunnen imponeren in de Premier League. De aankoop van Louis van Gaal lijkt zich nog te moeten aanpassen aan het hoge tempo van de Engelse velden, maar volgens ploeggenoot Daley Blind is het slechts een kwestie van tijd voordat Depay zijn draai heeft gevonden bij The Red Devils.

De 21-jarige Oranje-international stond vrijdag oog in oog met doelman Brad Guzan, maar miste deze uitgelezen kans op zijn eerste Premier League doelpunt. Op Twitter werd er al fel gereageerd op de jongeling en Depay zou een tweede Bebé zijn. Zijn landgenoot denkt daar anders over. ‘Iedereen heeft zijn kwaliteiten kunnen zien. Hoe sterk hij is in de duels en hoeveel energie hij in de wedstrijden stopt. We gaan nog mooie dingen van hem zien,’ zo zegt Blind.

‘Depay moet gewoon door blijven gaan met wat hij doet. Hij doet heel hard zijn best en de doelpunten zullen vast en zeker vanzelf komen,’ sluit de verdediger af. Depay stond tot nu toe in alle wedstrijden in de basis, maar werd wel elke keer voortijdig naar de kant gehaald door oud-bondscoach Van Gaal.

Praat Mee!