Trainingsbeest PSV speelt zich in de kijker bij Oranje

De cruciale EK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland (3 september) en Turkije (6 september) lijken voor Luciano Narsingh op geen beter moment te kunnen komen. De 24-jarige aanvaller is in bloedvorm en was vandaag goud waard voor PSV in de met 2-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen FC Groningen. Beide doelpunten kwamen van de voet van Narsingh, die volgens PSV-trainer Phillip Cocu keihard heeft gewerkt aan zijn rendement. 

‘Hij wil voor meer assists en doelpunten zorgen en traint daar ook op’, verklaart de voormalig Oranje-international de goede vorm van Narsingh tegenover FOX Sports. ‘Dat werpt zijn vruchten af. Luciano trekt de stijgende lijn die hij vorig seizoen inzette dit seizoen door.’

Het was overigens de eerste keer dat Narsingh als speler van PSV twee keer in één wedstrijd wist te scoren, vogelde De Telegraaf uit. De oud-speler van sc Heerenveen heeft het niet altijd makkelijk gehad in Eindhoven, waar hij lange tijd geen schim was van zichzelf. Dat komt mede doordat hij in december 2012 een zware knieblessure opliep. ‘Het heeft lang in mijn hoofd gespeeld’, geeft Narsingh toe in gesprek met De Telegraaf.

‘Dit moet mijn seizoen worden’

Deze zomer ging de knop echter om en begon hij al een week eerder met individuele trainingen in Amsterdam. ‘Ik ben nu al vier stappen verder dan vorig jaar. Ik voel me nu pas echt top. Ik moet het hebben van mijn vrijheid. Ik ben weer vrij in mijn hoofd. Er zijn geen excuses meer. Nu is het vooruit kijken’, zegt de rappe vleugelaanvaller, die dertien interlands achter zijn naam heeft staan. ‘Dit moet mijn seizoen worden.’ (Foto: Steindy, Wiki Commons)

Praat Mee!