VIDEO | Huntelaar en Dost direct trefzeker bij start Bundesliga

VIDEO | Klaas-Jan Huntelaar en Bas Dost zijn goed begonnen aan het nieuwe seizoen van de Duitse Bundesliga. De spitsen van het Nederlands elftal waren in de eerste speelronde direct trefzeker voor hun club.

Zaterdag ging Huntelaar met Schalke 04 op bezoek bij Werder Bremen, dat deze zomer afscheid heeft genomen van de naar Feyenoord vertrokken Eljero Elia. Die Köningsblauen wonnen hun openingsduel vrij eenvoudig met 0-3. Het slotakkoord was voor Huntelaar, die een fraaie soloactie van Leroy Sané afsloot met een doelpunt. Een dag eerder kwam Arjen Robben al in actie met Bayern München. De 31-jarige aanvaller speelde 65 minuten mee in het met 5-0 gewonnen competitieduel met Hamburger SV.

Op zondag begon ook voor Dost het seizoen met VFL Wolfsburg. Na het winnen van de Duitse Super Cup vloog Wolfsburg ook in de competitie uit de startblokken. Na zeventien minuten stond de ploeg van Dost al met 2-0 voor tegen Eintracht Frankfurt, waar voormalig jeugdinternational Luc Castaignos onder contract staat. Dost nam de tweede treffer van de wedstrijd voor zijn rekening, die uiteindelijk met 2-1 werd gewonnen. (Foto: Kathi Rudminat, Wiki Commons)

Doelpunt Huntelaar

Doelpunt Dost

Praat Mee!