Bruma ziet basisplaats in gevaar komen door komst Moreno

PSV rondde zaterdag de komst van oud AZ’er en Mexicaans international Héctor Moreno af. De centrumverdediger moet in Eindhoven de concurrentie aangaan met Nicolas Isimat-Mirin en negenvoudig Oranje-international Jeffrey Bruma. Ondanks dat Bruma met Moreno een geduchte concurrent erbij krijgt, is hij blij met zijn komst.

‘Met het oog op de Champions League hebben we een goede bezetting nodig’, gaat Bruma tegenover De Telegraaf in op de transfer van Moreno. ‘Hij is een wat oudere speler met ervaring en kan ons helpen met de sturing van de verdediging. Het is alleen maar mooi dat we elkaar naar een hoger niveau kunnen tillen. Bij elke topclub heb je drie, vier centrale verdedigers die moeten vechten voor hun plaats.’

Komend weekend komt de basisplaats van Bruma nog niet in gevaar. Moreno moet immers nog wachten op zijn werkvergunning voordat hij mag aansluiten bij de groepstraining en wedstrijden mag spelen voor PSV. Ook heeft de 59-voudig Mexicaans international nog een kleine conditionele achterstand. De week erop, als de topper tegen Feyenoord op het programma staat, is Moreno er vermoedelijk wel bij en moet PSV-trainer Phillip Cocu een keuze gaan maken. (Foto: Kathi Rudminat, Wiki Commons)

Praat Mee!