Dost weet dat het beter kan bij Wolfsburg: ‘Publiek heeft niet kunnen genieten’

Voor Bas Dost kon het seizoen niet beter beginnen. Nadat de Duitse Super Cup twee weken geleden ten koste van Bayern München in de wacht werd gesleept, kon Wolfsburg zondag ook de eerste drie punten van het seizoen gelijk bijschrijven. In de met 2-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen Eintracht Frankfurt maakte Dost bovendien zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Desondanks ziet de tweevoudig international nog genoeg ruimte voor verbetering. ‘We hebben de drie punten gepakt. Natuurlijk klopt niet alles, we kunnen veel beter. Dat weet iedereen’, zei Dost na afloop van de wedstrijd. ‘Voorin kunnen we nog meer laten zien. We hebben vandaag niet zoveel kansen gehad. Normaal gesproken moeten we in staat zijn zeker zeven, acht kansen te creëren. Dat is vandaag niet gelukt. Nu waren het er maar twee of drie. Maar vaak is dat wel net genoeg. Dat was vandaag ook zo, getuige de 2-1 overwinning.’

Volgens Dost was de neutrale kijker de grote verliezer zondag. ‘Het publiek heeft niet echt kunnen genieten’, aldus de oud-speler van Heracles Almelo en sc Heerenveen, die zag dat de eindstand al na een kleine twintig minuten was bereikt. ‘Na twintig minuten denk iedereen dat het een mooie wedstrijd wordt. Na negentig minuten valt het dan met maar drie doelpunten een beetje tegen’, sloot Dost af op de website van zijn club.

Praat Mee!