‘Vermeer wordt een probleem bij Feyenoord’

Kenneth Vermeer was jarenlang de onbetwiste eerste doelman van Ajax, totdat een reeks foutjes leidde tot een wisseling van de wacht in Amsterdam. Jasper Cillessen kreeg, na ruim twee jaar op de bank te hebben gezeten, eindelijk een kans onder de lat van trainer Frank de Boer en beschaamde het vertrouwen allerminst. Dat luidde het vertrek in van Vermeer, die vorig jaar zomer de gevoelige overstap maakte naar Feyenoord. Daar staat de 29-jarige Amsterdammer wederom ter discussie.

Volgens Jan Dirk Stouten, verslaggever van RTV Rijnmond, is Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst niet overtuigd van de kwaliteiten van Vermeer. ‘Ik weet dat er intern over gesproken is bij Feyenoord, dat hij zo’n beetje bij elke tegengoal betrokken is’, doet Stouten uit de doeken. ‘Niet alleen tegen Utrecht en Cambuur, maar ook in de voorbereiding maakte Vermeer veel fouten. Én ook in de tweede helft van de vorige competitie.’

Zondag ging Vermeer opnieuw in de fout tijdens de uitwedstrijd bij sc Cambuur (0-2 overwinning voor Feyenoord). Vlak na de openingstreffer van Michiel Kramer tastte hij mis bij een hoge bal. ‘Feyenoord heeft gezwijnd tegen Cambuur, want de inzet van Cambuur na zijn fout was over de lijn. Vermeer wordt een probleem bij Feyenoord’, meent de sportjournalist van het lokale medium.

Hahn zit Vermeer op zijn hielen

Vorig jaar kreeg Vermeer nog de voorkeur boven Erwin Mulder, die eveneens vaak was te betrappen op een foutje. Dit jaar voelt de vijfvoudig international van het Nederlands elftal echter de hete adem van Warner Hahn in zijn nek. De voormalig jeugdinternational keepte vorig jaar een sterk seizoen bij PEC Zwolle, waarmee hij de KNVB-bekerfinale bereikte. ‘Hahn heeft het nog nooit op het hoogste niveau laten zien, hij moet zich nog bewijzen bij een topclub. Maar dat kan ook alleen als je de kans krijgt’, stuurt Stouten af op een basisplaats voor Hahn.

De reporter van RTV Rijnmond denkt dat het moment waarop Vermeer wordt gepasseerd steeds dichterbij komt. ‘De vraag is, omdat je een doelman niet snel wisselt, wanneer dat gaat gebeuren. Want Vermeer kan zich niet veel meer permitteren’, aldus Stouten.

Praat Mee!