‘Waarom halen we Kuyt niet terug?’

Volgens Willem Vissers, chef sport van de Volkskrant, zou bondscoach Danny Blind er goed aan doen om Dirk Kuyt op te roepen voor de aankomende interlands. De journalist denkt dat Kuyt dé man is die een ticket voor het EK 2016 veilig kan stellen.

3 september staat de thuiswedstrijd tegen IJsland namelijk op het programma, waarna 6 september Turkije aan de beurt is. Een lastig programma, waarbij goed resultaat een must is. ‘Waarom halen we Dirk Kuyt niet terug?’, vroeg Vissers zich zondagavond hardop af aan tafel bij Studio Voetbal. ‘Het wordt een hectische wedstrijd in Turkije. Dan kunnen we hem goed gebruiken. En Dirk staat ervoor open.’

Na het behalen van de derde plaats op het WK afgelopen zomer, besloot Kuyt zijn interlandcarrière te stoppen. Echter deed Kuyt de toen reeds aangestelde bondscoach Guus Hiddink een belofte. ‘Ik heb tegen Guus Hiddink gezegd dat ik, op het moment dat Oranje mij echt nodig heeft, beschikbaar ben. Ook nu hij weg is blijft deze belofte staan bij de nieuwe bondscoach Danny Blind. Al wil ik wel benadrukken dat het Nederlands elftal nog steeds een heel goed team heeft en ze ook prima zonder mij kunnen. Mocht er echter een noodsituatie of een bepaalde behoefte ontstaan, dan ben ik nog steeds bereid om daarnaar te luisteren’, zei hij toen tegenover De Telegraaf.

Kuyt keerde deze zomer terug in de Eredivisie. De aanvaller ruilde het Turkse Fenerbahce in voor zijn oude liefde Feyenoord. In de eerste twee competitieduels van de Rotterdamse ploeg bewees Kuyt direct zijn waarde met twee doelpunten. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst schoof daarnaast de aanvoerdersband om de arm van Kuyt, die de ploeg dan ook direct op sleeptouw nam.

Praat Mee!