Aké rekent op speelminuten: ‘Leeftijd speelt geen rol bij de trainer’

Voor Nathan Aké breekt een belangrijk jaar aan. De twintigjarige Hagenaar wordt dit seizoen voor de eerste keer sinds zijn overstap naar Chelsea een volledig seizoen uitgeleend aan een Premier League-club. Bij Watford moet Aké eindelijk zijn belofte in gaan lossen. De jeugdinternational heeft er alle vertrouwen in dat hij veel speelminuten gaat maken bij de promovendus in de Premier League.

‘Watford geeft me de kans om aan spelen toe te komen’, vertelt Aké op de website van zijn club. De aanwezigheid van de Spaanse manager Quique Sánchez Flores heeft een grote rol gespeeld in zijn beslissing. ‘Hij is een grote trainer die grote clubs getraind heeft’, zegt Aké over de oud-trainer van Atlético Madrid, die in de Spaanse hoofdstad veel successen kende. Zowel de Europa League als de Europese Super Cup prijken op het cv van Sánchez Flores.

‘Ik ben erg onder de indruk van hem’, gaat Aké verder over zijn trainer. ‘Hij vertelde me over jonge spelers als Koke (Atlético, red.) die hij onder zijn hoede heeft gehad bij andere clubs. Leeftijd speelt geen rol bij hem, hij stelt je op als je er klaar voor bent’, aldus de Chelsea-huurling, wiens debuut nog even op zich laat wachten. Zijn landgenoot Steven Berghuis mocht afgelopen weekend voor de eerste keer in actie komen namens Watford. De oud-aanvaller van AZ viel vlak voor tijd in tijdens de competitiewedstrijd tegen West Bromwich Albion.

Praat Mee!