‘Koeman laat Van Dijk links liggen en gaat voor Napoli-verdediger’

Ondanks dat Southampton en Celtic reeds oriënterende gesprekken hebben gevoerd over een transfer van Virgil van Dijk, gokt de club van Ronald Koeman en Oranje-international Jordy Clasie niet alleen op de 24-jarige Nederlander. Southampton zou haar pijlen voornamelijk hebben gericht op Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly. Dat schrijft The Daily Star in de dinsdageditie van de krant.

Van Dijk is nog altijd niet uit beeld bij The Saints, maar lijkt niet de topkandidaat te zijn om de defensie van de Premier League-club te versterken. De onderhandelingen tussen Southampton en Napoli over de overgang van Koulibaly zouden in een vergevorderd stadium zijn, mede door de zeperd van Southampton tegen Everton (0-3 verlies) van afgelopen weekend. De Italianen verlangen ongeveer twaalf miljoen euro voor de Frans-Senegalese centrumverdediger.

Grootste struikelblok voor Van Dijk is nog altijd de opstelling van de clubleiding van Celtic. De Schotten willen pas na de voorrondes van de Champions League praten over een transfer van Van Dijk. Volgende week dinsdag (25 augustus) speelt Celtic de returnwedstrijd tegen Malmö, waarna geïnteresseerde clubs nog krap een week de tijd hebben om Van Dijk vast te leggen.

Praat Mee!