‘Strootman moet rentree uitstellen tot eind oktober’

Volgens La Gazzetta dello Sport heeft Kevin Strootman deze week slecht nieuws ontvangen van de Nederlandse artsen die hem aan het begin van dit jaar aan zijn knie hebben geopereerd. De Oranje-international zou zijn rentree, die aanvankelijk in september op de rol stond, een maand uit moeten stellen.

Het nieuws zou als een bom hebben ingeslagen bij Strootman. De 25-jarige middenvelder speelde zeven maanden geleden zijn laatste wedstrijd in het shirt van AS Roma. In de competitiewedstrijd tegen Fiorentina ging het voor de tweede keer in tien maanden tijd mis voor Strootman, nadat hij in maart 2014 ook al zwaar geblesseerd was geraakt. Wederom was zijn knie de boosdoener, waardoor hij het WK in Brazilië aan zich voorbij moest laten gaan.

Het moreel van Strootman, die momenteel in Nederland is, zou volgens de Italiaanse sportkrant ‘zeer laag zijn’. Het is alweer twee jaar geleden dat Strootman een volledig seizoen speelde. De tegenslagen waarmee de ex-PSV’er sinds zijn overstap naar de Serie A te maken heeft gehad, zijn bijna niet meer op één hand te tellen. De laatste interland van Strootman dateert alweer van 5 maart 2014, toen hij zich na 39 minuten moest laten vervangen in de verloren oefenwedstrijd tegen Frankrijk (2-0).

Praat Mee!