Balende Pieters rekent niet op WK

Erik Pieters gaat ervan uit dat hij door bondscoach Louis van Gaal niet zal worden opgeroepen voor het WK in Brazilië. De verdediger, die wekelijks met Stoke City tegen wereldsterren speelt in de Premier League, denkt dat de concurrentie te groot is om kans te maken op een ticket naar Zuid-Amerika.

‘Ik denk dat Daley Blind de eerste optie als linksback is; ook Bruno Martins Indi en Patrick van Aanholt maken een grotere kans dan ik’, vertelt Pieters aan Voetbal International.

De mandekker, die zowel centraal achterin als op de linkervleugel uit de voeten kan, denkt dat hij wel wordt gevolgd door de Oranje-staf. ‘Iedere speler in het buitenland wordt in de gaten gehouden. Ik weet ook zeker dat de KNVB mij een paar keer in Stoke heeft bekeken, maar je moet wel in het plaatje passen om in aanmerking te komen.’

Pieters (25) baalt ervan dat veel mensen niet weten hoe het de Nederlanders vergaat in de buitenlandse competities, op de absolute toppers na. ‘Iedereen heeft wel een goed beeld van de grote jongens zoals Arjen Robben en Robin van Persie. Maar van de spelers in die categorie daaronder…In Nederland reageren de mensen vooral verbaasd als ze horen dat ik ieder duel bij Stoke City speel.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!