Depay zelfkritisch na Europees droomdebuut: ‘Die derde moest er ook in’

Dinsdagavond liet Memphis Depay voor de eerste keer sinds zijn overgang van PSV naar Manchester United zijn klasse zien. In de voorronde wedstrijd van de Champions League tegen Club Brugge (3-1 winst) kroonde Depay zich met twee doelpunten en een assist tot man van de wedstrijd. Desondanks was de Oranje-international na afloop van zijn sublieme optreden niet geheel tevreden.

Vlak na rust had Depay zijn derde van de avond moeten aantekenen, zo vond ook Ruud Gullit, die als analist voor SBS6 de wedstrijd analyseerde. ‘Die derde moest er ook zeker in, maar is er niet ingegaan’, zei Depay voor de camera van SBS6. ‘Daar ben ik teleurgesteld over. Morgen ben ik het denk ik wel vergeten en ga ik weer werken om straks die derde wel te maken. Dit is de top en dan moet die derde er ook gewoon in’, besefte de 21-jarige aanvaller.

Uiteindelijk kwam die derde treffer alsnog. Diep in de blessuretijd kopte invaller Marouane Fellaini raak op aangeven van Depay. ‘Mijn assist bij de 3-1 maakte het een beetje goed. Ik had uiteindelijk een lekkere bijdrage aan de wedstrijd. Voor een aanvaller is het altijd lekker om te scoren. Om dat op Old Trafford te doen is een droom’, sloot hij zijn analyse op de wedstrijd af met een positieve noot.

Praat Mee!