Engelse media lovend over ‘Magnificent Memphis’

Memphis Depay zal de Engelse kranten woensdagochtend met veel genoegen openslaan. De 21-jarige linkerspits van Manchester United eiste dinsdagavond een heldenrol voor zichzelf op door een vroege achterstand tegen Club Brugge (3-1 winst) nog voor de rust met twee doelpunten ongedaan te maken. De Engelse tabloids raken niet uitgepraat over het fabelachtige optreden van Depay.

The Mirror begint het ochtendkatern met ‘Match of Depay’, een variant op het BBC-programma Match of The Day. ‘Two-goal hero Memphis shines for Reds’, is het onderschrift bij een foto van Depay die een saluut brengt aan de United-fans. Bij de Daily Mail siert Depay eveneens de voorpagina. ‘Magnificent Memphis’, schrijft de Britse krant. ‘De nieuwe nummer 7 van United maakt twee doelpunten en bereidt de derde voor.’

‘Memphis belle’ en ‘Skills Depay the bill’ zijn de teksten die respectievelijk The Daily Telegraph en The Sun gebruiken om de prestaties van Depay in woorden te vatten. Maar ook op de sociale media wordt louter in superlatieven gesproken over de zeventienvoudig international. ‘Of hij nu Memphis heet, of Depay, dat was een geweldig doelpunt’, schreef Gary Lineker, oud-voetballer en presentator van Match of the Day, na de gelijkmaker van Depay op zijn Twitteraccount.

Depay voorpagina1

Depay voorpagina

Depay voorpagina2

Depay voorpagina3

Praat Mee!