United-legende vergelijkt Depay met Beckham

Niet alleen in de kranten wordt Memphis Depay overladen met superlatieven, ook op de Engelse televisie waren de analisten eensgezind over het optreden van Depay. ‘Hij was briljant vanavond’, aldus Paul Scholes, voormalig middenvelder van Manchester United. Zijn oud-ploeggenoot Rio Ferdinand durfde zelfs de vergelijking te maken met David Beckham.

‘Die pass bij de laatste goal was geweldig’, doelde de inmiddels gestopte verdediger op de assist van Depay bij de 3-1 van Marouane Fellaini. ‘Het deed mij aan David Beckham denken, met dat effect. Je hoeft spelers niet voorbij te gaan om een voorzet te geven. Hij deed dat geweldig’, sprak Ferdinand zijn bewondering uit over het optreden van Depay, die in de eerste helft tegen Club Brugge twee keer het net wist te vinden.

‘Hij was briljant vanavond en dat willen de fans zien. Iemand die voor opwinding zorgt, die zorgt dat je op het puntje van je stoel gaat zitten’, vulde Scholes zijn collega aan. ‘En hij gaf nog een geweldige assist ook. Het was echt goed vanavond, hij liet echte klasse zien.’

‘Memphis heeft laten zien wat hij kan’, meende Ferdinand, die onder meer de Champions League won met United. ‘Hij heeft laten zien dat hij meer kan dan mensen voorbij gaan en schieten. Wat ook heel mooi is, is dat je ziet dat hij een ster wil zijn, hij wil dé man zijn, hij wil de bal altijd hebben, wil aan het einde van de aanval staan, wil schieten en wil scoren. Het publiek houdt van zulke spelers, dat heb je gezien met Cristiano Ronaldo en Wayne Rooney’, sloot Ferdinand zijn lofzang af.

Praat Mee!