Presentatie technische staf Oranje morgen live op YouTube

Na het aftreden van Guus Hiddink als bondscoach van het Nederlands elftal is de samenstelling van de technische staf op de schop gegaan. De KNVB heeft donderdagochtend een persmoment ingelast om zowel de nieuwe bondscoach Danny Blind als zijn assistenten Marco van Basten en Ruud van Nistelrooy voor te stellen aan de media. De persconferentie is live te volgen op het YouTube-account van OnsOranje en begint om 10.30 uur.

Dat laat het fanplatform van de KNVB woensdagmiddag weten. Blind is na het vertrek van Hiddink gepromoveerd tot bondscoach, terwijl Van Basten is overgekomen van AZ. San Marco keert na een afwezigheid van zeven jaar terug bij de KNVB, waar hij tussen 2004 en 2008 de scepter zwaaide als bondscoach. Alleen voor Van Nistelrooy is er niks veranderd. De 70-voudig international was ook onder Hiddink al assistent-trainer bij het Nederlands elftal.

De persconferentie vindt precies twee weken voor de interland tegen IJsland plaats. Op donderdag 3 september komt de koploper in groep A van de EK-kwalificatie op bezoek in de Amsterdam Arena. Drie dagen later reist Oranje af naar Turkije, de nummer vier in de poule. Nederland staat momenteel op de derde plaats en moet in de resterende vier wedstrijden IJsland of Tsjechië zien te achterhalen voor directe plaatsing voor het EK in Frankrijk. Het gat met beide landen bedraagt respectievelijk vijf en drie punten.

Praat Mee!