Blind kan streep zetten door middenvelder voor duels met IJsland en Turkije

Bondscoach Danny Blind lijkt zo goed als zeker een streep te kunnen zetten door de naam van Jordy Clasie. De oud-speler van Feyenoord liep ruim een week geleden een enkelblessure op bij de beloften van Southampton, en is volgens Ronald Koeman pas weer na de interlandperiode inzetbaar. In dat geval mist Clasie de cruciale interlands tegen IJsland (3 september) en Turkije (6 september).

Volgens de Nederlandse oefenmeester van Southampton gaat het de goede kant op met Clasie, maar moet hij evenals linksback Ryan Bertrand nog een aantal weken toekijken. ‘Ze boeken vooruitgang. Ik denk dat Ryan nog twee weken nodig heeft. Ik hoop dat hij honderd procent fit is na de interlandbreak. Jordy zal dan ook weer fit zijn, dat maakt het team sterker’, laat Koeman weten op de clubwebsite.

Het is niet de eerste keer dat Clasie geblesseerd moet afhaken bij het Nederlands elftal. De laatste interland tegen Letland, in het kader van de EK-kwalificatie, moest de defensieve middenvelder ook al aan zich voorbij laten gaan wegens buikgriep, terwijl hij eveneens het vriendschappelijke duel tegen Spanje moest laten schieten door knieklachten.

Praat Mee!