Huntelaar verlaat training Schalke met voetblessure

Klaas-Jan Huntelaar is woensdagochtend niet ongeschonden de training doorgekomen bij zijn club Schalke 04. De Nederlandse spits zocht eerder dan gepland de kleedkamer op en trok daarbij licht met zijn linkervoet. Desondanks verwacht de club uit Gelsenkirchen dat Huntelaar zaterdag gewoon bij de selectie zit voor de competitiewedstrijd tegen SV Darmstadt.

Huntelaar liep zijn kwetsuur op tijdens een duel met één van zijn ploeggenoten, waarna hij direct naar de kant ging. Afgelopen weekend was de Oranje-international nog trefzeker in de eerste speelronde van de Bundesliga. Op bezoek bij Werder Bremen zegevierde de ploeg van Huntelaar met 3-0. Vlak voor tijd deed Huntelaar een duit in het zakje. De oud-Ajacied scoorde op aangeven van Leroy Sané.

Voor het Nederlands elftal is het te hopen dat de blessure van Huntelaar daadwerkelijk meevalt. Over twee weken speelt Oranje namelijk twee interlands tegen IJsland en Turkije. Kwalificatie voor het EK in Frankrijk staat serieus op de tocht, waardoor alleen een overwinning telt. Collega-spits Robin van Persie is ook al niet helemaal okselfris. De 32-jarige aanvaller speelde ruim twee weken geleden zijn laatste wedstrijd, en kwam daarin slechts twintig minuten in actie. (Foto: Kathi Rudminat, Wiki Commons)

Praat Mee!