Oranje-klant PSV krijgt kritiek: ‘De bondscoach zal nog niet overtuigd zijn’

Twee weken geleden sprak PSV-middenvelder Adam Maher nog nadrukkelijk uit dat hij terug zal keren bij het Nederlands elftal. Maar als het aan Frans van den Nieuwenhof ligt, dan laat de rentree van Maher nog even op zich wachten.

De clubwatcher van Voetbal International is dit seizoen, dat pas twee wedstrijden oud is, nog niet onder de indruk van de vijfvoudig international. Van den Nieuwenhof kan zich dan ook niet voorstellen dat bondscoach Danny Blind over een week Maher opneemt in zijn selectie voor de EK-kwalificatieduels met IJsland en Turkije op 3 en 6 september. ‘Maher is nog steeds niet zover dat de nieuwe bondscoach niet om hem heen kan. De middenvelder werpt zichzelf ook graag op tot vrije trappenspecialist, maar kan tot dusver nog niet tippen aan wat Memphis Depay op dat gebied heeft gepresteerd’, tekent de journalist op in het voetbalweekblad.

‘Pröpper heeft meer gevoel voor de vervolgactie’

Het spel van Davy Pröpper kan Van den Nieuwenhof wel bekoren. De 23-jarige Arnhemmer maakte begin juni zijn Oranje-debuut in de verloren oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten (3-4) en werd deze zomer beloond met een transfer naar PSV. Van den Nieuwenhof constateert dat Pröpper meer overzicht heeft in het veld. ‘In de eerste weken openbaart zich een verschil tussen Maher en Pröpper, De nieuweling uit Arnhem heeft veel meer gevoel voor de vervolgactie dan de nieuwe nummer 10 (Maher, red.), die ondanks zijn doelpunten tegen Groningen en ADO een vlakke seizoensstart kent.’

Praat Mee!