VIDEO | Depay rapt erop los: ‘I am Depay, wie de fock ben jij?’

VIDEO | Nog voordat Memphis Depay op 21 september 2011 zijn debuut maakte in de hoofdmacht van PSV, spitte hij teksten op YouTube alsof hij een volleerd rapper was. De Oranje-international bleek naast zijn voetbalcarrière zich ook enorm bezig te houden met rappen. Maar dat staat inmiddels wel op een lager pitje, helemaal sinds hij deze zomer de overstap heeft gemaakt naar Manchester United.

Depay is overigens niet de enige voetballer die naast zijn leven als prof een rapcarrière probeerde op te bouwen. Ook voormalig jeugdinternational Royston Drenthe en meervoudig Oranje-internationals Eljero Elia en Ryan Babel zagen we in het verleden shinen in clips met mooie vrouwen. Maar dat bleek uiteindelijk toch geen groot succes te worden.

Rap hoofdstuk afgesloten

De single die Depay uitbracht, in samenwerking met de rapgroep Rotterdam Airlines, heet ‘Flexin’. Het nummer dateert alweer uit 2011, in de tijd dat Depay nog steevast op de bank zat in Eindhoven. Vorig jaar zomer wilde de 21-jarige aanvaller tijdens het WK niks zeggen over zijn verleden als rapper. Hij praat er niet meer over. Het is een afgesloten hoofdstuk van zijn leven.

‘Volgende vraag’, antwoordde Depay toen VI Oranje-verslaggever Sierd de Vos in Brazilië vroeg naar zijn rapverleden. ‘Dus jouw rapcarrière staat nu stil?’, ging De Vos nog even door op zijn vraag, maar wederom kreeg hij hetzelfde antwoord. ‘Volgende vraag.’

Hoe het ook zit met de rapcarrière van Depay, de beelden hebben we nog. En die zijn hieronder te bekijken. Overigens schreef hij in 2011 de eerste zin van zijn rapsolo in een tweet: ‘I am Depay, wie de fock ben jij?’ Zijn stukje in het liedje bekijk je van minuut 1.43 tot 2.10.

Rapper Rio aka Ryan Babel

Ook Ryan Babel had zogezegd een tweede carrière opgebouwd als rapper. Daaruit vloeide dit nummer voort, waarin onder anderen Ali B zijn opwachting maakt. Je ziet ‘Rio’ vanaf minuut 2.00.

Praat Mee!