‘Celtic en Southampton akkoord over transfer Van Dijk’

Virgil van Dijk lijkt eindelijk zijn gewenste transfer naar de Premier League te pakken te hebben. Verschillende Engelse media maken zondag melding van een ophanden zijnde transfer van Van Dijk naar Southampton.

Celtic, de huidige werkgever van Van Dijk, zou ongeveer veertien miljoen euro verdienen met de verkoop van de Nederlander. Daarmee maken de Schotten in twee jaar tijd ruim tien miljoen euro winst op Van Dijk. In de zomer van 2013 maakte Celtic drie miljoen euro over op de bankrekening van FC Groningen, die bij een transfer van Van Dijk wederom gaat rinkelen. Bij de verkoop van Van Dijk spraken beide clubs af dat Groningen tien procent van het winstbedrag incasseert.

Van Dijk, die vrijdag te horen kreeg dat hij bij de voorlopige selectie van het Nederlands elftal zit, ontbrak zaterdag al in de wedstrijdselectie van Celtic voor de competitiewedstrijd tegen Dundee United. Ook dinsdag tijdens de returnwedstrijd tegen FF Malmö in de voorronde van de Champions League zal de 24-jarige verdediger niet van de partij zijn.

In Southampton komt Van Dijk twee landgenoten tegen. Sinds afgelopen zomer zijn Jordy Clasie en Maarten Stekelenburg immers actief voor de club van manager Ronald Koeman.

 

Praat Mee!