‘Niet blessure, maar disciplinaire straf was reden verbanning Van der Wiel’

Gregory van der Wiel heeft het flink verbruidt bij Paris Saint-Germain. De Oranje-international ontbrak vrijdag in de wedstrijdselectie van zijn club, omdat hij vorige week geweigerd zou hebben om warm te lopen tijdens de competitiewedstrijd tegen Ajaccio. Dat meldden diverse Franse media. Eerder bracht de Franse club nog naar buiten dat Van der Wiel een blessure had.

PSG-trainer Laurent Blanc wilde niet naar buiten treden met het nieuws over de disciplinaire straf, waardoor een blessure als reden werd gegeven voor het ontbreken van Van der Wiel. De Nederlandse rechtsback sprak op zijn eigen Twitteraccount tegen dat hij niet fit was. ‘Ik ben fit om te spelen. Ik ben niet geblesseerd en ben nooit geblesseerd geweest!’, schreef Van der Wiel op het sociale medium, die daarmee een klein relletje veroorzaakte in Parijs.

De 27-jarige Amsterdammer lijkt zijn langste tijd bij PSG te hebben gehad. Van der Wiel kwam dit seizoen nog niet aan spelen toe en heeft met Serge Aurier een concurrent erbij gekregen deze zomer. Vooralsnog krijgt de Ivoriaan de voorkeur op de rechtsbackpositie. Van der Wiel ligt nog één jaar vast in de hoofdstad van Frankrijk. Onderhandelingen over een nieuw contract liepen tot op heden nergens op uit.

Praat Mee!