Grasexpert: ‘Matige grasvelden op WK’

Grasexpert Nico van Vuuren is niet positief over de kwaliteit van de grasmatten op het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Sterker nog, de expert voorziet dat er in drie stadions een ronduit slecht bespeelbare mat zal liggen.

‘Die velden liggen er nu nog piekfijn bij. Er ligt warm-season gras, maar Brazilië gaat nu de winter in. Dan worden de velden slechter en dienen ze behandeld te worden. Dat gaat in Brazilië anders dan in West-Europa’, vertelt Van Vuuren tegen het AD.

Alleen in Salvador tegen Spanje speelt de equipe van Louis van Gaal op een fatsoenlijke mat, volgens Van Vuuren. Het veld in Porto Alegre, waar Oranje het opneemt tegen Australië, ligt er zeer waarschijnlijk slecht bij. Dat geldt ook voor het veld in Sao Paolo, waar het Nederlands Elftal speelt tegen Chili. ‘De bal zal niet lekker rollen. De velden zullen stroef zijn, niet stabiel, stukken kunnen eruit gelopen worden. Er zullen klachten komen. Voetballers zullen gaan piepen. Eigenlijk hetzelfde als tijdens het WK in Zuid-Afrika. In Port Elizabeth en Durban waren de velden ook slecht.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!