‘Strootman staat voor groot dilemma en moet mogelijk opnieuw onder het mes’

Kevin Strootman heeft volgens Corriere dello Sport nog altijd pijn in zijn knie, waaraan hij begin dit jaar werd geopereerd. De 25-voudig Oranje-international moet zich daardoor misschien voor de derde keer in anderhalf jaar tijd laten helpen aan het gewricht. Naar verluidt heeft AS Roma, de werkgever van Strootman, de keuze over wel of niet opereren geheel in handen van de Nederlander gelegd.

De Italiaanse sportkrant weet dat een kijkoperatie in het verschiet ligt voor Strootman. Het is niet uitgesloten dat de oud-speler van Sparta Rotterdam, FC Utrecht en PSV daarna nogmaals geopereerd moet worden aan zijn linkerknie. Gespecialiseerde artsen uit de Verenigde Staten, Duitsland en een team dokters van het Nederlands elftal en Roma zouden het niet eens kunnen worden over de verdere behandeling van Strootman. Niet iedereen raadt hem een nieuwe operatie aan.

De beslissing ligt daardoor helemaal bij Strootman, die al zeventien maanden kampt met knieproblemen. Op 9 maart 2014 ging het voor de eerste keer mis voor Strootman. In de uitwedstrijd tegen Napoli scheurde de 25-jarige Ridderkerker de kruisband in zijn linkerknie af, waardoor hij een streep moest zetten door het WK in Brazilië. Ruim tien maanden later, op 25 januari 2015, sloeg het noodlot wederom toe. Opnieuw was de linkerknie de boosdoener. Sindsdien heeft Strootman geen minuut meer gespeeld voor Roma.

 

Praat Mee!