Van der Vaart moet weerzien met Real missen

Rafael van der Vaart liep drie weken geleden een enkelblessure op tijdens de training van zijn nieuwe club Real Betis. Dat kost hem dit weekend de competitiewedstrijd tegen zijn oud-werkgever Real Madrid, waar hij tussen 2008 en 2010 twee seizoenen onder contract stond. Het gaat wel de goede kant op met het herstel van Van der Vaart.

De 32-jarige international moest zondag de eerste competitiewedstrijd tegen Villareal al aan zich voorbij laten gaan, waarin Betis meteen het eerste puntje van het seizoen pakte (1-1). Ook de ontmoeting in het Estadio Santiago Bernabéu komt te vroeg voor Van der Vaart, die deze zomer Hamburger SV transfervrij verliet voor een nieuw avontuur in de Spaanse Primera Divisíon.

‘Het herstel verloopt voorspoedig, maar hij moet de wedstrijd van komend weekeinde missen’, luidt het medische bulletin van Betis omtrent de blessure van Van der Vaart. Zodra de Heemskerker is hersteld, hoopt hij zich weer in de kijker van bondscoach Danny Blind te spelen. ‘Ik heb nog steeds veel ambities, waaronder een terugkeer in het Nederlands elftal’, zo zei Van der Vaart een maand geleden bij zijn presentatie. (Foto: Juan Fernández, Wiki Commons)

Praat Mee!