Yolanthe kon niet zwanger worden: ‘Als Wesley lag te slapen dacht ik: ‘Ik ben een slechte vrouw”

Wesley Sneijders vrouw Yolanthe Sneijder-Cabau heeft maandagavond openhartig gesproken over haar zwangerschap. Het showbizzkoppel bleek al een paar jaar een kinderwens te hebben, maar Yolanthe kon maar niet zwanger worden. En dat deed pijn bij de vrouw van de Oranje-international. ‘Als Wesley lag te slapen, dan keek ik naar hem en dacht ik: ‘Ik ben een slechte vrouw. Ik kan hem geen kindje geven.”

Yolanthe kon haar tranen niet in bedwang houden toen ze vertelde over de zware periode waar ze doorheen is gegaan. De 30-jarige Nederlandse met Spaanse roots moest er veel voor over hebben om zwanger te worden. ‘Ik kreeg hele zware medicijnen en een hormoonkuur’, vertelde Yolanthe op de bank bij Linda’s Zomerweek. Bovendien moest ze ook onder het mes, omdat ze cysten op haar eierstokken bleek te hebben.

De zware medicijnen hadden zijn uitwerking op het uiterlijk van Yolanthe. Ze kreeg opeens een opgezwollen gezicht en zag het dan ook niet zitten om in december vorig jaar aan te schuiven bij de latenightshow van Humberto Tan. ‘Ik vroeg aan Wes: ‘Denk je niet dat mensen iets aan me gaan zien?’ Ik zat niet lekker in mijn vel, maarja werk gaat voor.”

Negatieve reacties na RTL Late Night

En dus besloot Yolanthe toch plaats te nemen aan tafel bij RTL Late Night. Het leverde haar een stortvloed aan negatieve reacties op. De sociale media ontploften. Veel kijkers suggereerden dat Yolanthe iets aan haar gezicht had laten doen. ‘Dat is heel pijnlijk. Ik was heel erg verdrietig. Ik ben naar Spanje gegaan en ik heb heel de dag bij mijn vaders graf gezeten’, aldus Yolanthe, die desondanks besloot om niet naar buiten te treden met wat de echte oorzaak was van haar veranderde uiterlijk.

‘Ik wilde professioneel zijn en ik was op dat moment ook niet zwanger. Ik wist ook niet of ik zwanger kon raken’, zei Yolanthe. Wesley vond het ook beter om te zwijgen. ‘Maar het blijft toch hangen’, gaf Sneijder toe dat de kritiek op zijn vrouw hem niet in de koude kleren is gaan zitten. ‘Als ik een slechte wedstrijd speel, mag de hele wereld over me heen vallen. Maar zulke dingen en dan nog eens over je vrouw, ja dat raakt je.’

Dat Yolanthe geen kindje kon krijgen, deed haar enorm veel pijn. Vooral als ze met haar gedachten even wegzonk. ‘Als Wesley lag te slapen, dan keek ik naar hem en dacht ik: ‘Ik ben een slechte vrouw. Ik kan hem geen kindje geven.”

‘Ik werd heel emotioneel op het vliegveld, in zo’n toiletje’

Na de operatie was het al snel raak. ‘We hebben maar één keer de kans gehad na de operatie om te vrijen, dus het kon eigenlijk niet.’ Toch besloot Yolanthe twee zwangerschapstesten te kopen op het vliegveld van Ibiza. Het resultaat liet haar huilen van blijdschap. ‘Op het vliegveld ging ik het toilet in.Toen was op het schermpje te zien dat ik zwanger was. Dus ik werd heel emotioneel, in zo’n toiletje’, blikte Yolanthe terug.

Wes en Yo verwachten in oktober vader en moeder te worden van hun eerste kindje. Yolanthe ziet zeker niet op tegen de bevalling. ‘Ik heb er best zin in! Ik heb zin in de dag waarop ik mijn baby’tje in mijn armen kan houden. Ik kijk er erg naar uit.’

Fragment over zwangerschap Yolanthe

Bekijk hieronder het fragment uit Linda’s Zomerweek over de zwangerschap van Yolanthe.

Praat Mee!