Blind: ‘Goed voor Oranje dat veel Nederlanders in Premier League spelen’

De Premier League kleurt dit seizoen oranje. Maar liefst 21 Nederlanders staan onder contract bij een club uit de hoogste divisie van Engeland. En dat is een goede zaak, zo vindt Daley Blind van Manchester United.

‘Ik denk dat het goed is voor het Nederlandse team en het Nederlandse voetbal dat er veel landgenoten in de Premier League spelen’, zegt de Oranje-international op de website van zijn club. ‘Er zijn veel jonge en getalenteerde spelers die hier heen zijn gekomen en dat is heel goed voor ons.’

Memphis

Blind doelt daarbij onder anderen op Memphis. De voormalige vleugelspits van PSV maakte deze zomer voor ruim dertig miljoen euro de overstap naar United. In de competitie heeft Memphis nog wat moeite om het verschil te maken voor zijn nieuwe club, maar in de voorronde van de Champions League liet hij zich wel al zien. Vorige week dinsdag kroonde Memphis zich met twee doelpunten en een assist tot de man van de wedstrijd tegen Club Brugge (3-1 winst).

‘Memphis heeft zich heel goed ingepast’, looft Blind zijn landgenoot. ‘Je kunt zien dat hij heel veel talent heeft. Hij is heel sterk en snel en een echte persoonlijkheid. Hij durft zich te laten zien en dat is heel positief. Daarnaast is hij een goede kerel die met iedereen op kan schieten’, benadrukt de geboren Amsterdammer, die desgevraagd advies geeft aan Memphis. ‘Gewoon dat hij zo veel mogelijk moet genieten.’

‘Natuurlijk ben je gefocust om elke training en wedstrijd een topprestatie te leveren, maar je moet jezelf niet teveel druk opleggen en zorgen dat je geniet van elk moment dat je bijvoorbeeld op Old Trafford speelt’, vervolgt Blind. ‘Hij weet wat hij kan en heeft veel vertrouwen in zichzelf. Dat is een goede instelling bij een club als United’, sluit de oud-Ajacied af, die woensdag met United de CL-return speelt tegen Club Brugge.

Praat Mee!