De Guzman heeft knoop nog niet doorgehakt: ‘Engelse club wil Jonathan huren’

Jonathan de Guzman heeft nog krap een week de tijd om te beslissen bij welke club hij dit seizoen gaat voetballen. Zowel Bournemouth als Sunderland zou tot een akkoord zijn gekomen met De Guzmans werkgever Napoli over een eenjarig huurcontract, maar de offensieve middenvelder is er zelf nog niet uit.

Dat bevestigt zijn zaakwaarnemer Fabio Parizzi tegenover The Chronicle. ‘Het klopt dat er een deal is met een Engelse club. Deze wil Jonathan huren en heeft bovendien een optie tot koop op hem bedongen. We zoeken naar een optimale oplossing voor Jonathan, omdat hij niet in de plannen van de nieuwe Napoli-trainer voorkomt’, vertelt de spelersmakelaar van De Guzman. Of Parizzi daarbij doelt op Bournemouth of Sunderland is niet geheel duidelijk.

Naar verluidt zou het gaan om Sunderland, dat al een tijdje een contract klaar heeft liggen voor De Guzman. Tot op heden heeft de veertienvoudig international zijn handtekening echter nog niet onder het papierwerk gezet. Sunderland-manager Dick Advocaat wil De Guzman maar wat graag vastleggen. De Nederlandse oefenmeester is slecht begonnen aan het Premier League-seizoen. Afgelopen weekend pakten The Black Cats pas hun eerste punt.

Praat Mee!