‘Kishna is een jonge speler die nog moet groeien’

Jong Oranje-international Ricardo Kishna luisterde zijn debuut in de Serie A afgelopen weekend op met een doelpunt. De kersverse aanvaller van Lazio Roma kreeg een basisplaats van trainer Stefano Pioli en liet een goede indruk achter. Het zou zomaar kunnen dat Kishna woensdagavond wederom aan de start mag verschijnen als Lazio het opneemt tegen Bayer Leverkusen in het kader van de voorronde van de Champions League.

De Italiaanse club, waar ook Oranje-international Stefan de Vrij, Edson Braafheid en ex-AZ’er Wesley Hoedt op de loonlijst staan, verdedigt in de returnwedstrijd een 1-0 voorsprong. Een dag voor het cruciale duel wil Pioli niet vertellen of Kishna opnieuw het vertrouwen krijgt. Hij ging wel kort in op het debuut van de van Ajax overgekomen vleugelspits, die vorige week vrijdag werd opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje.

‘Hij heeft zeker een goede wedstrijd gespeeld’, beaamde Pioli op de afsluitende persconferentie. ‘Hij zal morgen zeker een bijdrage aan het team leveren. Hij is een jonge speler die nog moet groeien en nog constanter moet worden in zijn prestaties’, aldus de Italiaanse oefenmeester, die niet van plan is om zich in te graven in Duitsland.  ‘We gaan proberen ons eigen spel te spelen. We moeten spelen om te winnen.’

Praat Mee!