Update | Vilhena ziet af van Sampdoria: ‘Tonny wil helemaal niet naar Italië’

De Telegraaf meldt aan het begin van de avond dat Sampdoria een akkoord heeft bereikt met Feyenoord over de transfer van Tonny Vilhena. De jeugdinternational kan volgens het dagblad voor vier miljoen euro de overstap maken naar de Serie A. Alleen het ja-woord van Vilhena staat een overgang naar Italië nog in de weg.

De twintigjarige middenvelder kan bij Sampdoria een meerjarig contract tekenen. De clubleiding van de Italiaanse middenmoter heeft Vilhena naar verluidt de belofte gedaan dat hij in Genua op meer speelminuten kan rekenen dan bij Feyenoord. In De Kuip is Vilhena vorig seizoen onder Fred Rutten op een zijspoor belandt. Ook onder zijn opvolger Giovanni van Bronckhorst zit de Maassluizer steevast op de bank.

Boëtius

Daarmee lijkt na Jean-Paul Boëtius het volgende talent uit de jeugdopleiding van de Rotterdammers te vertrekken naar het buitenland. De 21-jarige aanvaller tekende aan het begin van deze maand een vierjarig contract bij FC Basel, nadat ook hij bij Feyenoord uit de gratie was geraakt.

Sampdoria legde eerder deze zomer al Niklas Moisander vast. De Finse verdediger kwam transfervrij over van Ajax.

Update 26 augustus 9.14 uur

Tonny Vilhena blijft bij Feyenoord. De jeugdige middenvelder heeft zelf een streep gezet door zijn mogelijke transfer naar Sampdoria. De Italianen kwamen dinsdag tot een akkoord met Feyenoord om het contract van Vilhena voor vier miljoen euro af te kopen. ‘Ik wil niet naar Italië’, zou Vilhena volgens het Algemeen Dagblad tegen Feyenoords technisch directeur Martin Van Geel hebben gezegd.

De voornaamste reden van het jeugdexponent van de Rotterdammers om af te zien van een transfer is zijn moeilijke thuissituatie. De moeder van Vilhena is al geruime tijd ziek. De linkspoot wil dan ook in Nederland blijven voor zijn familie. Bovendien is Vilhena ervan overtuigd dat hij dit jaar weer een basisplaats kan veroveren onder Feyenoord-trainer en oud-international Giovanni van Bronckhorst.

De vader van Vilhena heeft woensdagochtend in De Telegraaf de wens van zijn zoon nogmaals herhaald. ‘Tonny wil helemaal niet naar Italië. Hij is hier bij ons gezin en zit voetbal te kijken. Hij is niet met zijn hoofd in de Serie A, hij blijft gewoon trainen en voetballen voor Feyenoord. Mensen hoeven niet te denken dat ze hem onder druk kunnen zetten. Dan sta ik keihard voor mijn zoon.’

Praat Mee!