Van Dijk weet na mislopen CL niet of hij bij Celtic blijft

Virgil van Dijk ging dinsdagavond in de voorronde van de Champions League met Celtic onderuit bij Malmö FF. De Zweden maakten de 3-2 achterstand uit de heenwedstrijd ongedaan door thuis met 2-0 te winnen van de Schotten. Celtic is daardoor veroordeeld tot deelname aan de veel minder lucratieve Europa League. Door de uitschakeling lijkt de kans op een vertrek van Van Dijk uit Glasgow alleen maar te zijn toegenomen. ‘Dit kan wel eens de laatste keer zijn geweest’, bekende de Nederlander.

De 24-jarige Bredanaar staat al de hele zomer in de belangstelling van diverse clubs uit Engeland. Southampton lijkt de belangrijkste gegadigde om Van Dijk over te nemen van Celtic en zou al tot een akkoord zijn gekomen met de Schotse clubleiding. Na afloop van de eliminatie in de Champions League kon Van Dijk nog niet al te diep ingaan op zijn sportieve toekomst.

‘Er is interesse, maar direct na de wedstrijd is het moeilijk om het daarover te hebben’, aldus de fysiek sterke centrale verdediger, die vrijdag te horen krijgt of hij bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal zit voor de EK-kwalificatieduels met IJsland en Turkije. ‘Als dit echt mijn laatste wedstrijd was, dan was het zeker niet de manier waarop ik mijn laatste duel voor Celtic hoopte te beleven’, zei Van Dijk.

Praat Mee!