Update | ‘Operatie kost Strootman EK in Frankrijk’

De gifbeker voor Kevin Strootman is nog altijd niet leeg. De 25-jarige middenvelder van het Nederlands elftal wordt al ruim zeventien maanden achtervolgd door blessureleed aan zijn linkerknie, maar voorlopig is het einde nog niet in zicht. Volgens La Gazzetta dello Sport hebben diverse artsen uit Europa Strootman namelijk geadviseerd om het gewricht wederom te laten opereren.

Het Italiaanse Corriere dello Sport maakte eerder deze week al bekend dat het herstel van Strootman niet verloopt zoals het zou moeten. De Ridderkerker, die nog altijd bij AS Roma onder contract staat, heeft nog altijd pijn in zijn linkerknie en moest daardoor zijn rentree met een maand uitstellen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Strootman in september voor het eerst in acht maanden tijd speelminuten zou gaan maken voor Roma, maar dat bleek bij nader inzien onhaalbaar te zijn.

Een comeback in oktober lijkt Strootman inmiddels ook uit zijn hoofd te hebben gezet. Naar verluidt hakt de oud-speler van PSV donderdag de knoop door of hij opnieuw onder het mes gaat. Bij een nieuwe ingreep moet Strootman weer van vooraf aan beginnen met zijn revalidatie. Voor de betreffende operatie staat een herstelperiode van ongeveer acht maanden.

Update 26 augustus 21.45 uur

In de Italiaanse media is woensdagavond meer bekend geworden over de fysieke gesteldheid van Kevin Strootman. Zoals al werd gevreesd, moet de Oranje-international voor de derde keer in ruim anderhalf jaar tijd onder het mes. Dit keer gaat het echter niet om één operatie. Om alle schade in de linkerknie van Strootman te herstellen, zal hij twee ingrepen moeten ondergaan. ‘Dat kost Strootman bijna een jaar’, aldus de Italiaanse pers.

Strootman moet in dat geval tien maanden voor de start van het EK in Frankrijk al een streep zetten door deelname aan het eindtoernooi. Vorig jaar zomer moest de Nederlandse middenvelder ook al het WK in Brazilië missen, nadat hij in maart 2014 voor de eerste keer zwaar geblesseerd raakte aan zijn knie. Tijdens de competitiewedstrijd tegen Napoli scheurde Strootman de kruisband in zijn linkerknie af.

Dat Strootman twee keer onder het mes moet is allemaal het gevolg van ‘fouten die zijn gemaakt bij de eerste twee operaties in Amsterdam’, zo melden bronnen rond AS Roma. Strootman zal dit keer dan ook niet in Nederland, maar in Duitsland of Italië worden geopereerd.

Praat Mee!