KNVB rond bidbook EK 2020 af

De KNVB heeft het bidbook van het EK 2020 afgerond en gepresenteerd. Directeur Bert van Oostveen twitterde trots een foto van het boek dat Amsterdam bombardeert tot speelstad tijdens het EK. 

Het bidbook zal morgen formeel op de post gaan, zo heeft de KNVB laten weten. In een schriftelijke verklaring laat de KNVB en zijn directeur Van Oostveen weten dat er geen enkele sprake is van belastingvrijstelling voor FIFA-officials tijdens het EK 2020 in Nederland. ‘Onzin, de Nederlandse wetgeving overstijgt nog altijd die van de FIFA’, laat Van Oostveen weten.

De regelgeving is ‘volledig in overeenstemming met de Nederlandse wet- en regelgeving’, laat de KNVB zelf weten via zijn website. Volgens De Telegraaf zouden UEFA- en FIFA-officials gevrijwaard worden van belastingplicht, wat dus onwaar blijkt te zijn. Diezelfde krant stelt overigens dat de gemeente Amsterdam met het EK 2020 zo’n 75 miljoen euro rijker zal worden.

‘Daarnaast zou het natuurlijk fantastisch zijn voor de sportstad Amsterdam als we een dergelijk evenement krijgen’, zegt wethouder van Sport van de hoofdstad Eric van der Burg. ‘Als zo’n kans zich voordoet, dan willen we daar ook als hoofdstad bij zijn. Dat lijkt me duidelijk.’ (Foto: Twitter)

Praat Mee!