Dost: ‘Aantal goals Huntelaar interesseert me niet’

Vrijdag staat in de Bundesliga de wedstrijd tussen VfL Wolfsburg en Schalke 04 op het programma. Ook direct een duel tussen twee Nederlandse spitsen: Bas Dost en Klaas Jan Huntelaar. In gesprek met diverse Duitse media geeft de Wolfsburg-spits echter aan alleen op zichzelf te gaan letten.

Dost maakt gemiddeld 0,45 doelpunten per wedstrijd, terwijl het moyenne van Huntelaar met 0,53 net iets hoger ligt. Die cijfers interesseren de aanvaller van Wolfsburg echter niet. ‘Ik kijk niet naar hoeveel goals hij heeft gemaakt. Dat interesseert mij ook niet. Ik kijk alleen naar mezelf. Als we winnen van Schalke en koploper worden, zegt iedereen dat we geweldig aan het seizoen zijn begonnen’, aldus de Nederlands international, die zijn club in de eerste twee speelrondes vier punten zag halen.

Wel is Dost op zijn hoede voor de spits met wie hij een week later bij Oranje weer een gezamenlijk doel heeft. ‘Ik weet dat hij veel scoort als hij in goede vorm is. Dat gun ik hem ook, omdat hij ook een Nederlander is en ik vroeger al een fan van hem was. Maar hopelijk scoort hij niet tegen ons.’

Praat Mee!