Passeren Janmaat verbaast McClaren: ‘Ik ben heel erg verrast’

Daryl Janmaat is op de rechtsbackpositie bij het Nederlands elftal voorbijgestreefd door Paul Verhaegh en Kenny Tete. De verdediger van Newcastle United vond zijn naam vorige week niet terug in de 31-koppige voorselectie van bondscoach Danny Blind, tot verbijstering van zijn coach Steve McClaren.

‘Het verbaast me, het verbaast me enorm. Ik weet dat Nederland een nieuwe bondscoach heeft, maar toch ben ik heel erg verrast’, liet de oud-trainer van FC Twente weten aan The Newcastle Chronicle. Onder de vorige bondscoach Guus Hiddink was Janmaat nog wel een zekerheidje in de Oranje-selectie, alhoewel de rechtsachter na zijn kapitale fout tegen Tsjechië (2-1 nederlaag) korte tijd niet werd opgeroepen door de Achterhoeker.

Janmaat reageerde gisteren teleurgesteld op het feit dat hij tijdens de eerstvolgende EK-kwalificatieduels met IJsland en Turkije ontbreekt bij het Nederlands elftal. De oud-Feyenoorder verwacht niet dat hij vrijdag om de een of andere redenen alsnog wordt opgeroepen. ‘Zo’n voorselectie is er niet voor niets’, weet ook hij. ‘Het gaat snel. Er is een nieuwe bondscoach met een nieuwe visie en zijn eigen voorkeuren. Blijkbaar hoor ik daar niet bij.’

Praat Mee!