Blind wijst Robben aan als nieuwe aanvoerder

Arjen Robben volgt Robin van Persie op als aanvoerder van het Nederlands elftal. Dat heeft bondscoach Danny Blind vrijdag laten weten via de officiële kanalen van de KNVB. 

‘Ik heb deze keuze niet gemaakt op basis van hun voetbalkwaliteiten’, zegt Blind, die op 3 september tijdens de thuiswedstrijd tegen IJsland voor de eerste keer op de bank zit als bondscoach van het Nederlands elftal. ‘Ook in de begeleiding en het coachen van medespelers doen Van Persie en Robben niet voor elkaar onder. Maar het zijn twee verschillende persoonlijkheden’.

‘Robben nadrukkelijker aanwezig’

‘En ik heb op dit moment behoefte aan een aanvoerder die wat nadrukkelijker aanwezig is op het veld. Ik heb Robin gevraagd vice-captain te zijn en ben blij dat hij die rol heeft geaccepteerd’, motiveert Blind zijn keuze voor Robben. De nieuwbakken bondscoach heeft zijn beslissing tijdig bekend gemaakt bij Van Persie. ‘Ik heb in een goed gesprek met de bondscoach aangegeven er begrip voor te hebben dat hij in dit nieuwe traject zijn eigen aanvoerder zou kiezen’, reageert Van Persie op zijn nieuwe rol als vice-aanvoerder.

‘En ik heb altijd al gezegd dat Arjen, ik en de andere jongens het samen deden. Dus ook de rol van vice-aanvoerder zal ik met trots invullen. Ik vond en vind het een grote eer om voor het Nederlands elftal uit te komen en zal altijd alles blijven geven voor mijn land. De volledige focus ligt nu dan ook op de aankomende interlands en de kwalificatie voor het EK in Frankrijk.’

Robben is maar wat blij met zijn nieuwe rol als captain van Oranje. ‘Ik vind het een grote eer dat de bondscoach mij heeft gevraagd aanvoerder van Oranje te zijn en zal deze rol met veel trots en verantwoordelijkheid vervullen. Maar ik wil ook benadrukken dat we het juist met z’n allen moeten doen. We hebben tenslotte een gemeenschappelijk doel: het EK halen.’

Praat Mee!