Ajax en Feyenoord hofleverancier bij Jong Oranje

Bondscoach Fred Grim van Jong Oranje gaat de race om een ticket voor het EK onder 21 van 2017 beginnen met enkelvoudig Oranje-international Karim Rekik, Sven van Beek en Riechedly Bazoer in de gelederen. Voor Bazoer is het de eerste keer dat hij is opgeroepen voor Jong Oranje. Datzelfde geldt voor Wesley Hoedt, Mimoun Mahi, Sheraldo Becker, Hidde Jurjus en Jerry St. Juste.

Na het mislopen van het jeugd-EK van afgelopen zomer heeft Grim de taak gekregen om de Nederlandse talenten naar het Europese eindtoernooi in Polen te leiden. De oud-doelman start de EK-kwalificatiereeks op vrijdag 4 september met een thuiswedstrijd tegen Cyprus. Grim, die deze zomer Almere City FC verliet voor het bondscoachschap bij Jong Oranje, maakt in De Adelaarshorst in Deventer voor de eerste keer zijn opwachting op de bank. Vier dagen later gaat Jong Oranje, net als het grote Oranje, op bezoek bij Turkije.

Ajax en Feyenoord zijn ieder met drie spelers hofleverancier in de selectie van Jong Oranje. Naast Bazoer heeft Grim ook de Ajacieden Daley Sinkgraven en Anwar El Ghazi opgeroepen. Van de Feyenoord-selectie maken Van Beek, Rick Karsdorp en Tonny Vilhena onderdeel uit van het keurkorps van Grim.

Selectie Jong Oranje

De selectie van Jong Oranje bestaat uit de volgende spelers:

Doel: Maarten de Fockert (SC Heerenveen), Mickey van der Hart (PEC Zwolle), Hidde Jurjus (De Graafschap).

Verdediging: Nathan Aké (Watford FC), Sven van Beek (Feyenoord), Hans Hateboer (FC Groningen), Wesley Hoedt (Lazio), Rick Karsdorp (Feyenoord), Bas Kuipers (Excelsior), Karim Rekik (Olympique Marseille), Jerry St. Juste (SC Heerenveen).

Middenveld: Danny Bakker (ADO Den Haag), Riechedly Bazoer (Ajax), Thom Haye (AZ), Jorrit Hendrix (PSV), Daley Sinkgraven (Ajax), Tonny Vilhena (Feyenoord).

Aanval: Sheraldo Becker (PEC Zwolle), Jean-Paul Boëtius (FC Basel), Anwar El Ghazi (Ajax), Vincent Janssen (AZ), Ricardo Kishna (Lazio), Mimoun Mahi (FC Groningen).

Praat Mee!