PSV legt beloftevolle jeugdinternational voor vijf jaar vast

Kenneth Paal ligt de komende vijf jaar vast in Eindhoven. De jeugdinternational, die afgelopen zomer nog met Oranje onder 19 actief was op het EK, heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder zijn eerste profcontract. 

Paal is nu nog actief voor Jong PSV, maar de verwachting is dat de geboren Arnhemmer later dit seizoen definitief aansluit bij het eerste elftal. Eerder voegde PSV-trainer en oud-international Phillip Cocu de zeventienjarige Steven Bergwijn al toe aan de A-selectie.

‘Het heeft een tijdje geduurd, maar de intentie was altijd om bij PSV te blijven’, laat de achttienjarige middenvelder weten nadat hij zijn krabbel heeft gezet onder zijn tot 2020 lopende contract. ‘PSV geeft mij een goed gevoel. Ik voel me hier vrij en kan de club in alles vertrouwen’, vervolgt Paal op de officiële website van zijn club. Het talent uit de jeugdopleiding van de Eindhovenaren mocht vorig seizoen in de winterstop al mee op trainingskamp.

‘Maar ik ben er nog niet’, weet Paal. ‘Het volgende doel is het Philips Stadion. Bij Jong PSV speel ik veel. Daar wil ik me ontwikkelen tot een eerste elftalspeler.’

Praat Mee!