Riedewald en Tete kregen ‘breaking news’: ‘Dacht dat het een grapje was’

Jaïro Riedewald en Kenny Tete werden vrijdagmiddag overvallen door het nieuws dat zij zich voor de eerste keer mogen melden bij het Nederlands elftal. De twee Ajacieden stonden op het punt om het trainingsveld te betreden toen bondscoach Danny Blind zijn definitieve selectie voor de interlands tegen IJsland en Turkije bekendmaakte.  

Tegenover De Telegraaf vertelt Tete hoe hij het heuglijke nieuws te horen kreeg. ‘We zaten in de voorbereiding op de training toen Anwar El Ghazi ’breaking news, breaking news’ riep en jullie tweet voorlas’, zegt de negentienjarige rechtsback, die tot dusver pas acht competitiewedstrijden speelde in het eerste elftal van Ajax. ‘Daarna kwam de teammanager naar me toe en wist ik dat Anwar me niet in de maling nam.’

‘Dat ik nu met jongens als Arjen Robben, Wesley Sneijder en Robin van Persie mag trainen, zie ik als een beloning voor jaren heel hard werken. De laatste weken is het allemaal in een rap tempo gegaan’, vervolgt Tete, die er alles aan wil doen om ook in het Nederlands elftal een basisplaats te veroveren. ‘Ik wil laten zien wat ik in mijn mars heb.’

Riedewald verrast

Riedewald kon eveneens zijn geluk niet op toen hij zijn naam terugvond in de definitieve selectie van Oranje. ‘Het is prachtig dat ik een kijkje in de keuken kan nemen bij Oranje, kan kijken hoe het niveau daar is. In de toekomst hoop ik me er vast bij te spelen’, vertelt de pas achttienjarige verdediger, die in Amsterdam onder meer voormalig Oranje-international John Heitinga op de bank houdt.

Ondanks dat Riedewald al onderdeel uitmaakte van de voorlopige selectie, zag hij een plek in de definitieve selectie niet aankomen. ‘Als je in de voorselectie zit, heb je een kans om erbij te komen, maar natuurlijk was ik verrast’, aldus de linkspoot.

Praat Mee!