PSV deed poging voor Oranje-international: ‘Maar niet alles lukt’

Net als Ajax heeft ook PSV deze zomer een poging gewaagd om Marco van Ginkel op huurbasis terug te halen naar de Eredivisie. De tweevoudig Oranje-international wimpelde de interesse van de Eindhovenaren al gauw af en tekende uiteindelijk een huurcontract bij Stoke City.

‘We hebben een serieuze poging gedaan om Van Ginkel te huren. Dat is niet gelukt. Niet alles lukt’, zei Marcel Brands zondagochtend bij De Tafel van Kees. De technisch directeur van PSV polste ook voormalig sc Heerenveen-middenvelder Filip Djuricic voor een permanente transfer naar de lichtstad, maar ook dat liep nergens op uit. De Serviër wilde garantie op speeltijd. Met de concurrentie van Andrès Guardado, Adam Maher en Davy Pröpper kon de kampioen van Nederland echter niet beloven dat hij een basisplaats zou krijgen.

Met de transfermarkt die op 1 september haar deuren sluit heeft PSV nog altijd maar één middenvelder vastgelegd deze zomer. Alleen Pröpper werd gehaald als vervanger voor de naar Newcastle United vertrokken Georginio Wijnaldum en Oscar Hiljemark, die een meerjarig contract tekende bij Palermo. (Foto: Instagram)

Praat Mee!