Afellay overwoog terugkeer naar PSV: ‘Hij heeft lang getwijfeld’

De deur in Eindhoven stond deze zomer wagenwijd open voor Ibrahim Afellay. De Nederlandse international kon terugkeren bij PSV, maar koos uiteindelijk voor een tweejarig contract in de Premier League bij Stoke City. Marcel Brands, technisch directeur van PSV, heeft lange tijd goede hoop gehad op de komst van Afellay.

Dat vertelde de bestuurder zondagochtend in het programma De Tafel van Kees. ‘Hij heeft lang getwijfeld, maar hij koos toch voor Stoke City’, zei Brands, die zich behoorlijk heeft ingespand voor een terugkeer van de publiekslieveling. ‘Meteen na de winterstop hebben we contact met hem opgenomen en dat contact hebben we gehouden. We hebben een gesprek gehad, hij is nog bij mij thuis geweest, daar heb ik hem samen met Phillip (Cocu, red) gesproken’, aldus de technische man van de Eindhovenaren.

Het grote geld gaf uiteindelijk toch de doorslag. ‘Ik denk dat hij uiteindelijk voor Stoke heeft gekozen omdat hij in de Premier League kan spelen en natuurlijk omdat het financieel beter is. Laten we eerlijk zijn: wij kunnen in de verste verte niet betalen wat Stoke betaalt’, verklaarde Brands. (Foto: Instagram)

Praat Mee!