‘Nederlandse supporters verdienen thuiswedstrijd’

VIDEO | KNVB-directeur Bert van Oostveen presenteerde donderdagmiddag zo trots als een pauw het bidbook voor Amsterdam als speelstad voor het EK 2020. ‘Nederland verdient een thuiswedstrijd’, zei de bestuurder.

‘Wij kleuren eigenlijk heel Europa en heel de wereld Oranje. Denk aan Zuid-Afrika en wat er straks in Brazilië gaat gebeuren. Denk aan Bern en Basel. Dan verdien je eigenlijk een thuiswedstrijd’, vertelde Van Oostveen.

‘Als we ons kwalificeren spelen we in ieder geval twee thuiswedstrijden, want dan breng je de Oranje-fan echt thuis. Dat is voor ons het belangrijkste punt’. Toch verwacht Van Oostveen dat Nederland niet 1-2-3 een speelstad krijgt toegewezen op het EK 2020, dat verspreid door heel Europa gespeeld zal worden. ‘Je hebt te maken met moordende concurrentie. Er zijn 32 landen die meedoen of dat hebben aangekondigd. Morgen zullen we weten hoeveel dat er zijn. Daar zullen ongeveer 25 serieuze bids bijzitten.’

‘Er zitten een aantal zekerheidjes bij, een aantal veel grotere stadions dan hier. Maar we weten dat we het kunnen en dat hebben we ook laten zien. We geven een krachtig signaal af aan de UEFA’, aldus Van Oostveen.

Bekijk de video hieronder of op onze hypermoderne video-pagina:

Praat Mee!