Van der Wiel rekent op basisplaats: ‘Niet naar speeltijd kijken, maar naar kwaliteit’

De spelers van het Nederlands elftal druppelden maandagmiddag één voor één hotel Huis ter Duin binnen. Zo ook Gregory van der Wiel. De rechtsback van Paris Saint-Germain zit de laatste paar weken op de bank in Frankrijk, maar is er desondanks van overtuigd dat hij tegen IJsland en Turkije ‘gewoon’ in de basisopstelling begint. 

De bij Ajax in een bloedvorm stekende Kenny Tete is de enige concurrent van Van der Wiel. De negentienjarige verdediger heeft een streepje voor op zijn ervaren collega omdat hij de laatste tijd veel speelminuten heeft gemaakt. In het verleden was het immers eerder regel dan uitzondering dat internationals alleen spelen als ze ook wekelijks in actie komen bij hun club.

‘Wie heeft die regel gemaakt?’, vroeg Van der Wiel zich enigszins geïrriteerd af bij de NOS. ‘Ik vind dat onzin. Je moet niet naar de speeltijd kijken, maar naar kwaliteit en wat we nodig hebben in de komende wedstrijden. Volgens mij kan ik wel een aardig balletje trappen.’

Ondanks zijn reserverol gaat Van der Wiel er vanuit dat hij het komende seizoen gewoon zijn wedstrijden speelt in Parijs. ‘Het is niet de eerste keer dat ik in zo’n positie zit. Ik kom wel terug’, aldus de Amsterdammer. Volgens Van der Wiel staan zowel PSG als hijzelf positief tegenover een verlenging van het contract. De huidige verbintenis van Van der Wiel loopt volgend jaar zomer af.

Praat Mee!