Benfica wint halve finale van Juventus

Benfica heeft donderdagavond met 2-1 gewonnen van Juventus. Een vroege goal van Ezequiel Garay werd door Carlos Tevez onschadelijk gemaakt waarna Lima de 2-1 op het scorebord schoot.

Van Persie en Van Gaal hadden in Portugal graag Arturo Vidal aan het werk gezien, maar die moet verstek laten gaan vanwege een blessure. Benfica zat al vroeg in de wedstrijd in een zetel, nadat oud-Ajacied Miralem Sulejmani een corner op het hoofd van Garay deed belanden, die knap de 1-0 binnenkopte.

Het betekende dat Juventus de geliefde verdedigende stellingen moest verlaten, om op zoek te gaan naar de belangrijke uitgoal. Die kwam uiteindelijk pas in de tweede helft toen Tevez, die tijdens het WK naar Disney gaat, door de verdediging soleerde en voor het eerst in vijf (!) jaar weer scoorde in Europees verband.

Terwijl Juventus op zoek ging naar de 1-2 overwinning was het juist Benfica dat uit een snelle counter toesloeg. Lima schoot een voorzet keihard achter doelman Gianluca Buffon die vlak daarna ook bijna Lazar Markovic zag scoren. Zijn voorzet ging echter net naast. Benfica probeerde de voorsprong nog verder uit te breiden, maar slaagde daar niet in. De Italianen reizen daarom met een minimale achterstand huiswaarts in de wetenschap dat volgende week in Turijn nog alles mogelijk is. (Foto: Pro Shots)

Scoreverloop:

‘2. 1-0. Garay
’73. 1-1. Tevez
’84. 2-1. Lima

Opstellingen:

Opstelling Benfica: Artur, Maxi, Luisão, Garay, Siqueira, A. Gomes, Pérez, Sulejmani, Marković, Rodrigo, Cardozo.

Opstelling Juventus: Buffon, Caceres, Bonucci, Chiellini, Lichtsteiner, Pogba, Pirlo, Marchisio, Asamoah, Tevez, Vucinic.

Bijzonderheden:

Bookmakers:

Volgens Unibet is er geen favoriet. De Italianen hebben een quotering van 2,75x je inzet, tegenover eenzelfde 2,75x je inzet voor thuiswinst van Benfica. De beste quotering is voor gelijkspel 3,15x. Als nieuwe gebruiker pak je bovendien €50,- extra tegoed.

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

Praat Mee!