Adriaanse: ‘Zet Luuk de Jong in de spits bij Oranje’

Het Nederlands elftal heeft slechts drie dagen de tijd om zich voor te bereiden op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland. En er zijn nog wel wat vraagtekens in het elftal van bondscoach Danny Blind. Onder andere voorin, waar Robin van Persie zijn basisplaats lijkt kwijt te raken. Naast Klaas-Jan Huntelaar kan Blind er ook voor kiezen om Luuk de Jong in de punt van de aanval te zetten.

Co Adriaanse zou tegen IJsland de voorkeur geven aan De Jong, zo zei hij zondagavond bij Studio Voetbal. ‘Luuk past beter in onze Nederlandse stijl van voetballen. Klaas-Jan Huntelaar is een echte afmaker, maar minder in meevoetballen dan De Jong. En Van Persie heeft te weinig gespeeld’, motiveerde de oud-trainer zijn keuze voor de aanvalsleider van PSV.

‘Hij speelt heel eenvoudig, weet dat hij geen individuele actie heeft, maar speelt superfunctioneel’, ging Adriaanse verder in het voetbalpraatprogramma. ‘Daarnaast kan hij echt goed koppen, kan hij ballen echt sturen met het hoofd.’

Bekijk hieronder de opstelling waarin het Nederlands elftal volgens Adriaanse zou moeten beginnen aan de wedstrijd tegen IJsland.

Opstelling Co Adriaanse

 

Praat Mee!